maanantai 8. joulukuuta 2014

36. Viimeisiä päiviä

Tulin tovi sitten postista. Lähetin vaatteita ja yhdet kengät Suomeen, sillä ne eivät olisi mitenkään mahtuneet laukkuuni. Vieläkin on pieniä teknisiä ongelmia pakkauksen kanssa, mutta uskoisin niiden järjestyvän. Jos ei muuten, niin sitten postitan toisenkin paketin. Koepakkaamiset ja tämä postipaketin lähettäminen saavat lähdön tuntumaan jotenkin paljon konkreettisemmalta. Minulla on oikeasti enää viisi päivää Akureyrissä ja viikko Islannissa.

En tiedä vielä, mitä kaikkea tulevat päivät pitävät sisällään, joten puhutaan vaikka parantuneesta lumitilanteesta! Viime perjantaina lunta satoi rankasti lisää ja sen jälkeenkin sitä on tullut vähän lähes päivittäin. Tänään oli ihan kunnolla pakkastakin, lähempänä 10 astetta aamulla ja päivälläkin varmaan viitisen astetta. Nyt on vähän lauhtunut, enää kolme astetta pakkasta, sen sijaan tuuli taitaa olla yltynyt. Paikalliset uskovat, että tämä on nyt pysyvä lumi. Nähtäväksi jää. Niin ja missäs se Suomen pysyvä lumi viipyy? 

Palatakseni vielä tähän lumitilanteeseen.. Täällä tuntuu olevan tapana se, että pariin päivään lumen satamisesta aurat pysyttelevät visusti poissa hommistaan. Jos lunta on hirveästi, niin jotain pääväyliä saatetaan aurata, mutta muuten lumi saa olla ja pysyä. Olenkin välillä miettinyt, että miten ihmeessä ne raukat, joilla sitä maasturia ei ole, pääsevät autoillaan yhtään mihinkään. Jalankulkijoista puhumattakaan. Tai siis ainahan sitä pääsee, mutta kengät täyttyvät kivasti lumesta, kun tuolla hangessa tarpoo. Tänään oli aurattu vähän enemmän, muttei vieläkään "pikkukatuja". Taitan puolet yliopistomatkastani ajotien reunassa, jonkun tekemän renkaanurassa - ja niin tekevät melkein kaikki muutkin.
 Sitten kun lopulta aurataan, niin ei ollenkaan haittaa, että reitti kulkee puoliksi nurmikolla.
Joku oli tullut yliopistolle pinkillä Stigalla - aika reteetä!

Itsenäisyyspäivää vietimme pitämällä vaihtareiden kanssa pikkujoulut. Jäi siis tänä vuonna Linnan juhlat näkemättä, enkä katsonut aamupäivällä edes Tuntematonta Sotilasta. Koitimme vähän paikata tätä ja lauloimme suomalaisten kesken Maamme-laulun sekä Finlandia-hymnin, sekä tietysti kerroimme kaikille, että Suomi täyttää tänään 97 vuotta! Pikkujoulut itsessään sujuivat siis oikein hyvin. Ne oli järjestetty nyyttäri-hengessä, joten lähes 30-päinen vaihtarijoukko sai herkutella kunnolla! Alla video joululahjaleikistä, se oli hauskaa, vaikkakin kaoottista!



Eipä kai tässä tällä kertaa kummempia! Tonttu vihjaisi, että lukijoita saattaisi kiinnostaa islantilaiset jouluperinteet, joten koitan selvittää niistä jotain seuraavaa postausta varten! Siihen asti näkemiin.





TULEN JA SYÖN SINUT!
En syökään, jos rapsutat <3




4 kommenttia:

  1. Pyhpah mun kommentti hukku, no kirjotan uusiks. Ensinnäki oih mikä kissiminttuhali! Toisekski, avasitko paketin jo vai ootatko jouluun!? jajajaja.. öö.. kolmanneks, rakastan sun raitapöksyjä ah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avasin, kun ne oli pikkujoulupaketteja ;D Sain suklaata, turskaöljyä ja mietelausekirjan! :DD Turskaöljy ei maistu niin pahalta, miltä kuulostaa, ja se tulee varmasti tarpeeseen pimeässä Suomessa :_D mäkin rakastan mun raitapöksyjä <3 ja arvaa mitä.. nyt mulla on kauhee legginssikuume, haluisin vaan ostaa miljoonat eriväriset supervärikkäät legginssit, OMG. Ai niin.. Toi kissa oli niin ihana, se mauku ja mourus hulluna, eikä lopettanut ennen kuin rapsutin kunnolla.. :DD

      Poista
  2. Kokeilen nyt uudestaan; niin siis siun legginsit on tosi nam ja iik oon nyt ton kissan fani<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii kiitos <3 ja joo, mäkin oon <3 haluan sen itselleni :3 ja kaikki muutkin haluaa, mutta ehkä se pitää jättää omistajalleen 8(

      Poista