lauantai 8. marraskuuta 2014

27. Vanhaa ja antiikkista

Ei muuten tullut talvi, vaikka olikin pakkasta. Tai siis ei tullut tuon viimeisimmän postauksen jälkeen. Pakkasta oli yksi päivä, minkä jälkeen satoi taas. Tänä aamuna ikkunan takana oli kuitenkin valkeus, ja lisää lunta on satanut hiljakseen koko päivän. Katsotaan, kuinka monta päivää se tällä kertaa pysyy! Mieli on kuitenkin heti paljon pirteämpi, kun on valoisaa, jee! Kauppojen, kahviloiden ja kotien jouluvalot ja -koristeetkin näyttävät heti paljon paremmilta, kun on lunta!



Tänään seikkailimme Maaritin kanssa vanhan kaupungin puolella. Selasin pari päivää sitten turistilehteä ja törmäsin siinä antiikkikaupan mainokseen. Se alkoi heti houkutella, vaikken antiikista mitään muuta tiedäkään, muuta kuin että vanhoja tavaroita on kiva hypistellä. Maaritkin innostui, joten sovimme treffit iltapäiväksi ja lähdimme etsimään The Attic -nimistä antiikkikauppaa. Kuljimme ihan hyvän tovin Hafnarstræti, joka on kiitettävän pitkä katu, etsien tuota antiikkiliikettä. Onneksi ei haitannut kävellä, sillä kadun varrella on toinen toistaan upeampia vanhoja taloja. Vähän kuin olisi esimerkiksi Porvoon puutaloja katsellut. Tämä Islannin arkkitehtuuri on muutenkin vähän erilaista kuin koto-Suomessa. No, katsokaa kuvia ja tehkää omat johtopäätelmänne!





Löysimme lopulta antiikkiliikkeen ja voi, sehän oli oikea aarreaitta! En itse ostanut mitään, mutta oli hienoa katsella vanhoja esineitä. Liike oli aika pieni, mutta jokaisella kierroksella silmiin osui kuitenkin jotain uutta, mitä ei aikaisemmin ollut huomannut. Käsityöihmisenä ihailin tietysti pitsiliinoja ja muuta sellaista hassua... Ja sattuipa silmiin suomalaisia astioitakin! Vanhoja Iittalan Ultima Thule -sarjan laseja nimittäin, aika hauskaa! Niissä oli vielä "made in Finland"-tarratkin paikallaan. Hih. Kaikista söpöin silmiini osunut tavara oli ehkä kuitenkin nätin sininen lasirasia. Se esitti mansikkaa, jonka päällä oli etana. Hih, alla siitäkin kuva.





Aikamme ihasteltuamme oli aika lähteä takaisin keskustaa kohti. Vastassa oli hirmuinen tuuli, joka pakotti kävelemään reippaasti, ettei paleltuisi pystyyn. Myötätuuleen oli paljon lämpimämpi kävellä, eikä sitä menomatkalla oikein edes tajunnut miten kylmä ulkona olikaan. Piti ihan käydä Bláa Kannanissa teekupposella lämmittelemässä, ennen kuin jatkoi takaisin kotiin. Haha, eikö ollutkin hyvä tekosyy herkutella? Ja oli muuten paljon ihmisiä liikkeellä näin lauantaina iltapäivästä! Eymundssonin kahvila oli ihan täynnä, eikä Sinisessä kannussakaan montaa tyhjää pöytää ollut. Onneksi meille löytyi sentään paikka! 

Nyt loppuillan olenkin jutellut ystävien kanssa ja viettänyt ihan rauhallista lauantaita. Huomenna on vuorossa kokkauskekkerit, mutta voisin yrittää olla ahkera ja tehdä siitä ihan oman postauksen!


Terkuin,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti