maanantai 6. lokakuuta 2014

16. Herkullinen sunnuntai, arkinen maanantai

Sunnuntai, ihana sunnuntai... nukuin pitkään, enkä ollut kovinkaan pitkään ehtinyt olla hereillä (no pari tuntia), kun lähdimme Maaritin ja hänen kolmen kämppiksensä kanssa brunssille Akureyri Backpackerssiin. Brunssi oli ihan taivaallinen. Se sisälsi nakkeja, lohkoperunoita, leivän, paistetun kananmunan, pekonia, brie-juustoa, pippurista tuorejuuston tapaista maustevoita, pannaria mansikoiden ja vaahterasiirapin kera, smoothieta, tuoremehua ja kahvia. Annos oli - kuten kuvauksesta voi jo päätellä - ihan valtava, sen syötyäni olin ihan ähkynä, niin ähkynä, että seuraavan kerran söin kunnolla vasta kahdeksan jälkeen illalla, kun Maaritin kämppis, saksalaistyttö Lena, kokkasi tsekkiläisen Ondrej:n ja tanskalaisen Linin avustuksella schnitzeleitä, jotain erikoista itsetehtyä pastasipulijuustovuokaa sekä salaattia. Sekin ruoka maistui ihan hurjan hyvältä, etenkin schnitzelit eli siis wieninleikkeistähän tässä oikeastaan oli kyse. NAM miten ihana herkkupäivä!

pieni brunssilautanen
En minä sitten ruokailun lisäksi paljoa muuta tehnyt, mutta jotain kuitenkin. Brunssin jälkeen lähdin nimittäin ulkoiluttamaan vatsaani ja kameraani, sillä keli oli mitä mainioin ja yliopistolle oli päästävä bakteereita moikkaamaan. Kamera kaulaan ja lähitienoota ihastelemaan. Maarit oli jo ensimmäisellä viikolla puhunut, että yliopiston lähellä on pieni vesiputous, joten lähdin sitä metsästämään. Toden totta, yliopiston lähistöllä virtaa joki, joka on padottu yhdestä kohtaa, niin että siihen on muodostunut pieni vesiputous. Aurinko - joka kerrankin malttoi edes vähän paistaa kamerastani huolimatta - sai kosken kimmeltämään, ympärillä puut olivat jo syyspuvuissaan ja tunnelma oli jokseenkin satumainen. Kohina hukutti alleen vilkasliikenteisen autotien pauhun, ja olisin vain voinut jäädä ihastelemaan. Yliopistolle oli kuitenkin lähdettävä, joten räiskin hulluna kuvia ennen lähtöä.

Bakteerikeikan jälkeen suuntasin asunnolle, jossa oikeastaan vietinkin koko illan illallista odottaen. Ehdimme vähän neuloa sukkiamme Maaritin kanssa ennen ruokailua. Takaisin kotiin päästyäni suuntasin lähes oikopäätä nukkumaan.

Tänään maanantaina on jälleen ollut ihan tavanomainen päivä yliopistolla, joskin pidin pienen tauon ja pyysin Maaritin seurakseni kahville ostoskeskukseen. Tauko vähän venähti, mutta sen jälkeen olin energiaa täynnä ja sain siirrettyä yhden uuden bakteerikannan lukuisille erilaisille kasvatusalustoille oleilemaan. Kotona minun oli pakko katsoa netistä viime perjaintainen jakso Vain Elämää -ohjelmasta. Sen innoittamana olenkin koko illan sitten kuunnellut Apulantaa, hörppinyt teetä, neulonut ja jutellut skypessä, hehe. Oikein passeli päivä siis tämäkin!

meikäläisen bakteereita

Aurinkoisin terveisin,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti