lauantai 18. lokakuuta 2014

20. Pilviä veden päällä

Hei lukijat! Ei se talvi sitten vielä tänne tullutkaan, kuuleman mukaan täällä on jopa lämpimämpää kuin siellä Suomessa, vaikka olettekin etelämpänä, hah! Tänäänkin täällä oli parhaimmillaan jopa 7 °C !! Ihmekös tuo siis, että ulkona kävellessä tulee vähän kuuma, kun vaatteita on yhtä paljon kuin silloin, kun lämpötila oli lähempänä nollaa. Mutta jo riittää säästä puhuminen!

Kävin eilen ulkoiluttamassa kameraa, koska jotenkin oli sellainen fiilis. Ja se todella kannatti, sillä kohtasin yhden elämäni uskomattomimmista näyistä. Osa varmasti huomasikin valokuvan jo facebookissa, mutta pakkohan se on laittaa vielä tännekin. Tai useampikin valokuva. Todellisuudessa valokuvat eivät tee kuitenkaan tuolla näkymälle oikeutta. Se oli uskomaton. Seikkailin satamassa ja saatoin ehkä mennä sellaiselle alueelle, jonne ei välttämättä olisi saanut mennä. Puolustuksekseni on sanottava, että kaikki portit olivat apposen auki, paikalla ei ollut ketään (tai sen puoleen mitään) ja kiellot olivat islanniksi ja saksaksi, joten en oikeastaan ole varma, mikä oli kiellettyä. Kielletty-sanan ymmärsin molemmilla kielillä - mikä ei ehkä sinänsä tee tilanteesta yhtään parempaa. 

No, olin vain haltioissani siitä näkymästä, siinä kaikki. Kävelin siis suurelle laiturille, joka varmaankin tuo turisteja Akureyriin ja Islantiin kesäisin. Laiturilta oli suora näkymä tähän meidän Eyjafjörður-vuonollemme ja sitä pitkin pohjoiseen. Seisoin vain pitkän aikaa paikoillani ja tuijotin näkymää. Eikä kukaan tullut häätämään minua poiskaan, joten ehkä en loppupeleissä kuitenkaan tehnyt mitään ihan kamalaa. 


Näin uskomatonta näkyä minä katselin. Päätin myös eilen uudistaa vähän blogiani, niinpä vaihdoin blogin taustakuvaksi nimenomaisen vuonokuvan ja kyhäsin näkemistäni asioista otsikkokuvankin. Toivottavasti uusi ulkoasu miellyttää! No hyvä on, kerrotaan vielä vähän muutakin valokuvausreissustani, vaikka mitään muuta yhtä uskomatonta siinä ei sitten ollutkaan. Kuvasin aika kauan sorsaa, joka popsi ruokaa matalikolta ja näytti jokseenkin hauskalta ponnistellessaan ateriansa perään. En ole koskaan aiemmin nähnyt sorsan puhaltavan nokastaan kuplia pintaan tai polskivan eteenpäin pää pinnan alla! Kuvat sorsasta ovat huonoja, mutta ehkä saatte hupia videosta! Ja pahoittelen tärisevää kuvaa, ilmeisestikään pitkä objektiivi ei ole tarkoitettu videoiden kuvaamiseen...


Mitäs vielä! Tänään sain nukkua pitkään - tai siis tarkoitan, etten laittanut herätyskelloa. Heräsin jo ennen puolta kymmentä. No, lauantain kunniaksi päätin keittää oikeaa kahvia eli Rikun tuomaa aivan ihanaa Vanilla-kahvia, tietysti Pauligin! Nam! Kävin Punaisella Ristillä ja Pelastusarmeijalla, ennen kuin suuntasin Islan kanssa uimaan. Punainen Risti ei ollut auki, mikä minun olisi ehkä pitänyt muistaa, mutta Pelastusarmeijalta ostin jonkun Nicholas Sparksin ällösiirappisen hömppäkirjan sekä Beginners Islandic oppikirjan! Kun en kerran päässyt osallistumaan kielikursseille, voisin edes vähän yrittää tutustua islannin kieleen. Katsotaan miten käy! Tosiaan, uimahalli oli ihan tupaten täynnä lapsia, puoli kolme lauantaina ei ole hyvä aika mennä uimaan! Onneksi kilpauimareita ei ollut paikalla harjoittelemassa, joten pääsimme heidän altaaseensa uimaan ihan kunnolla ennen rentoutumispulikointia. Kuten arvata saattaa, uiminen oli mahtavaa!

Siinäpä oikeastaan kaikki tältä kertaa. Loppuun vielä jotain kuvia!








Toivottavasti teilläkin on ollut rentouttava lauantai!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti