maanantai 1. syyskuuta 2014

1. Siis kuka? Ja siis mihin?

Ensimmäinen blogiteksti, jännittää niin, että ajatuksetkin on ihan solmussa. Siis matka, ei tämä kirjoittaminen, mutta koitetaan aloittaa alusta eli siitä, kuka täällä ruudun toisella puolella hermoilee. Olen Sandra, 24-vuotias biologianopiskelija Jyväskylän yliopistosta. Pääaineena minulla on ekologia ja evoluutiobiologia, sivuaineena solu- ja molekyylibiologia. "Isona" minusta tulee toivottavasti tutkija! Valmistuin luonnontieteiden kandidaatiksi keväällä ja ajattelin, että ennen kuin aloitan gradurupeaman, haluan tehdä jotain jännää! Kävin juttelemassa opintoamanuenssin kanssa ja hän ehdotti Erasmuksen työharjoittelua. Alunperin olin itse ajatellut lähteväni vaihtoon, mutta työharjoittelu alkoi nopeasti tuntua paremmalta vaihtoehdolta.

Melkein alusta asti oli selvää, että halusin suorittaa harjoitteluni Islannissa. Koska Erasmus vaatii, että harjoittelija itse hankkii harjoittelupaikan, aloitin operaation etsimällä laitokseltamme ihmisiä, joilla oli kontakteja Islantiin. Sainkin melko pian ensimmäisen sähköpostiosoitteen. Lauseeni antanee ymmärtää, että ensimmäinen yritys ei tuottanut tulosta. Odotin ja odotin, mutta vastausta ei koskaan kuulunut. En luovuttanut, vaan lähetin viestiä toiseen osoitteeseen, tällä kertaa Akureyriin, Pohjois-Islantiin. Jouduin jälleen odottamaan pitkään, laitoin kuukauden jälkeen ihmettelyviestiä. Olin oikeastaan luopunut jo toivosta, kun vihdoin 6. kesäkuuta, liki neljän kuukauden odottelun jälkeen, sain sähköpostia:

Dear Sandra, 
Sorry about not responding to your query ... for some bizarre reason, your emails were automatically put into my "junk-mail" folder! I'll need to have a word or two with our systems administrator! 
Anyway, yes of course I'd be very happy indeed to host you in an Erasmus Work Placement. By all means, feel free to send me whatever I need to sign/stamp if you're still interested (and I'll keep a close eye on my junkmail folder!) 
Also, if you'd like more information on my research, don't hesitate to ask! 
All the best ... and sorry again for the late response.
Ozzie
Täytyy tunnustaa, että siinä viestiä lukiessani saatoin vähän herkistellä.. Urakka ei tämän jälkeen suinkaan ollut ohi, vaan oikeastaan vasta aluillaan, sillä piti hankkia asunto, varata lennot, hankkia allekirjoituksia kaikenmaailman papereihin, pyytää rahoitusta Erasmukselta, hakea opintotukea ulkomaille ja mitä vielä. Nyt kaikki alkaa olla kutakuinkin paketissa ja ihanakamala h-hetki lähestyy.

Olen menossa Akureyrin yliopistoon tutkimaan jäkälien bakteeristoa eli kutakuinkin samaa hommaa, mitä tein kandintutkinnossa, silloin tutkimuslajinani oli jäkälien sijaan variksenmarja. Luvassa on siis paljon mielenkiintoista puuhailua bakteerien parissa! Sainkin juuri ohjaajaltani Islannista mailitse alustavan tutkimussuunnitelman ja voin sanoa, että A-P-U-V-A! Paljon uutta opittavaa!

Tänne blogiin yritän kirjoitella mahdollisimman paljon työnteosta ja elämisestä Islannissa sekä tietysti postata ainakin miljoona kuvaa uskomattoman upeasta paratiisi-saaresta! 

Kuulemisiin,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti