maanantai 15. syyskuuta 2014

5. Operaatio Yliopisto

Kuten jokaisen kunnon työläisen kuuluu, kävin sunnuntaina illalla kävelemässä reitin yliopistolle. Tulostettua karttaa ei tietenkään ollut juuri tästä tärkeimmästä matkasta, mutta parin päivän kokemuksella ajattelin tietäväni varsin hyvin, mistä risteyksestä piti kääntyä. Paskanmarjat minä mitään tiennyt. 20 minuutin matkaan yliopistolle meni ainakin 40 minuuttia, mutta löysin minä sen lopulta ja kotimatka oli ihan helppo, koska yliopisto sijaitsee kukkulalla, josta näkyi tutut talot. Tuli muuten matkalla huomattua myös se, miten paljon puita Islannissa on (ks. ensimmäinen kuva).

Tänään kävelin yliopistolle yhtä matkaa puolalaisvaihto-opiskelijan kanssa, mikä oli kivaa! Täytyy tutustua tyttöön vielä paremmin tässä kolmen kuukauden aikana, asutaanhan me sentään samassa guesthousessakin! Yliopistollakin oli kivaa ja kaikki ihmiset olivat oikein mukavia! Ohjaajani Oddur esitteli minulle paikkoja, minkä jälkeen lähdin käymään lounaalla asunnolla, ennen hommien aloittamista. Kipitin yhdeksi takaisin yliopistolle ja pääsin heti labrahommiin väsäämään bakteereilleni kasvualustoja. 

Ensimmäinen päivä on aina vähän jännittävä ja uutta asiaa tuli valtavasti. Lähinnä siis ihan uudenlainen ympäristö, vähän erilaiset työtavat ja taatusti erilaiset laitteet. Ehkäpä niitä oppii käyttämään, Oddur lupasi ainakin kovasti opastaa ja olla apuna, samoin oikeastaan kaikki muutkin työntekijät, joille Oddur minut esitteli. Ennen lähtöäni kävin vielä metsästämässä käsiini vaihto-opiskelijoista sun muista vastaavan henkilön, jolta sain yliopiston esitteen ja ennen kaikkea AKUREYRIN KARTAN. Sitä täytyy ehkä alkaa kantaa mukana, niin osaan tästedes suunnistaa. Vaikkei se kyllä ehkä mitään takaa, niin kuin Reykjavik-seikkailustakin voi päätellä. Ai niin, täällä Akureyrissa bussilla matkustaminen on ilmaista. Ihan vaan että tiedätte nyt sitten sen!

Helppo ja lyhyt päivä tänään, huomenna jatkuvat hommat! Alankin tästä suostutella Maaritia seurakseni keskustaan!
Maisemat on parhautta!

Vuoria joka puolella!
Täällä hengaan seuraavat 3 kk!

Toinen yliopistorakennus



Íslandsklukka


Lisää vuoria! Työmatkalta

Kotikatu, Brekkugata!

Terkuin,








P.S. Jos joku ei ole huomannut, niin kuvat aukeavat klikkaamalla isompina! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti