perjantai 12. syyskuuta 2014

2. Perillä Reykjavikissä

Täällä sitä ollaan, Islannissa, jännää! Päivällä meinasi vähän tippa tulla linssiin, kun piti äiti hyvästellä kentällä ennen turvatarkastusta ja suunnata sitten yksin kohti tuntematonta. Jännitti, mutta se meni onneksi aika nopeasti - ainakin hetkeksi - pois, kun lentokone oli varustettu hienoilla henkilökohtaisilla näytöillä, josta sai katsella elokuvia (The Fault in Our Stars oli muuten aika söpö!), eikä leffan jälkeen lentomatkasta ollutkaan oikein enää muuta jäljellä kuin laskeutuminen.

Väsyttää ihan kamalasti, eikä meinaa ajatus pysyä oikein kasassa.. Siispä vähän tiivistettynä nyt tän päivän tapahtumat... lento oli neljän maissa perillä (paikallista aikaa), löysin nopsasti laukun, ostin lipun keskustaan menevään bussiin ja löysin jopa bussinkin. Sit odottelinkin varmaan 30 min bussissa, että se lähti. Matka Reykjavikiin kesti noin 50 minuuttia, sieltä taksilla sitten guesthouselle, jossa tappelinkin tovin ulko-oven kanssa... Paikalla ei ollut henkilökuntaa, vaan puhelimella piti soittaa koodi avainlootaan ja sitten olisi pitänyt päästä sisälle. No joo, lopulta pääsin, olin vääntänyt väärään suuntaan - tai liian hiljaa sinne oikeaan suuntaan. Guesthouse on kiva, siisti ja iso, oma huone ja yhteiset oleskelutilat ja pesuhuoneet. Olen tosin ainoa täällä eli kaikki on vaan mua varten! (;

Dumppasin tavarat huoneeseen ja lähdin google mapsista tulostetun aika kehnon kartan kanssa sompailemaan ja etsimään Mjóddia eli bussiasemaa reilu kilometrin päässä tästä majapaikasta. No, lähdin ensin tietysti ihan väärään suuntaan ja tein hyvän kiepin, ennen kuin löysin itseni kartalta, mutta mikäs tässä seikkaillessa! Loppujen lopuksi bussiasema oli helppo löytää. Ostin liput huomiseen bussiin ja kaupasta vähän jotain evästä ja syötävää. Olin ostoskeskuksella vasta 18.50 ja seitsemältä kaikki meni kiinni, joten tän päivän ateria oli sitten kuppinuudelit rikkivedessä keitettynä. Yähhh sanon minä! 

Kohta taidan painua pehkuihin, joten tämä viesti jää nyt vähän tyngäksi ja tylsäksi kuvattomuutensa takia. Lupaan kuvia huomenna sitten sieltä Akureyrista, jonne bussi lähtee aamulla kello 9.00! Palaillaan!








P.S. Täällä (ei varsinaisesti tässä lähiössä) on kyllä kaunista! (:

2 kommenttia:

  1. Onpas mukavaa lukea siun kuulumisia hiukan pohjoisemmasta! Toivottavasti siulle tulee erittäin kiva reissu kaikin puolin! :)

    Aika jännää toi teidän rikkivesi, meillä vastaava hanatavara on varustettu ylimäärällä klooria :D

    Terkut vihreältä saarelta, Irlannista!
    t. Jenna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo ja sullakin on blogi! Mahtavaa, mun onkin pitänyt kysyä, mutten oo saanut aikaiseksi, tää tuli siis ihan tilauksesta tää sun kommentti! :D Sulla näyttää olleen myös aikas kivaa, toivottavasti loppureissu jatkuu samanlaisena! Irlanti on kans yks semmonen maa, jonne oon haaveillut pääseväni... Ja joo, tää Akureyrin vesi on onneksi melkein suomalaisen makuista :D

      Poista