maanantai 22. syyskuuta 2014

9. Arkinen, mutta aurinkoinen päivä

Tänään oli vähän sellainen löhöpäivä. Kävin aamulla yliopistolla tutkimassa bakteereita - hyvin kasvavat! - ja juttelin Oddurin kanssa toimintasuunnitelmasta. Täytyisi alkaa testata bakteerien ominaisuuksia ja minulla kun ei ole mitään hajua moisesta touhusta, niin suuntasin sitten takaisin kämpille lukemaan ja ottamaan asioista selvää. Olen nyt ehkä hieman viisaampi ainakin teoriapuolesta, mutta katsotaan miten huomenna tuo käytäntö alkaa sujua. Oddur kyllä kovasti sanoi, että voin toki kokeilla ja yrittää ja katsoa mihin se johtaa. Jjjep!

Sitten näin vihdoinkin Elisabethin eli guesthousen "assistentin" ja sain maksettua tämän kuun vuokran. Sopimusta ei saatu vielä tehtyä, sillä AkurInnin omistaja on Tanskassa, eikä sopimusta voi tehdä ilman häntä. No, ei se mitään! Lisäksi Elisabeth esitteli minulle paikkoja, kertoi pesutuvan käytännöistä, korjasi vessanlampun, antoi lisää henkareita ja lupasi, että yksi sänky huoneestani vaihdetaan vielä tänään pöytään ja tuoliin. Kello on jo kahdeksan illalla, joten saa nähdä missä kohtaa tuo vaihto sitten oikeasti tapahtuu!

Pakko kertoa vähän eilisestäkin, leivoimme nimittäin Maaritin kanssa molemmat ihan ihka ensimmäistä kertaa karjalanpiirakoita! Lopputulos ei ollut kovin kaunis, mutta maku oli oikein tyypillinen karjalanpiirakoille eli voisinpas sanoa että NAM! Söimme niitä illallisella, jonka Maaritin tsekkiläinen kämppis oli kokannut meille. Ruoka oli kaikinpuolin erittäin hyvää ja oli hauska nähdä Maaritin muutkin kämppikset, niitähän on nimittäin aika liuta ja puheensorina oli sen mukainen! Suunnittelimme omalla vuorollamme kokkaavamme ehkäpä lohikeittoa maitoliemessä, karjalanpiirakoita sekä mustikkapiirakkaa, jossa kermaviili on korvattu Skyrillä, islantilaisella "rahkajugurtilla" tai millaiseksi sitä nyt voisikaan kutsua. Löytyy myös Suomesta kaupoista, maistakaa hyvät ihmiset!

Seuraavaksi kuvien vuoro!

Tällaisesta paikasta etsimme kuumia lähteitä

Húsavik

Kuuma lähde näytti tältä

Húsavik

Godafossin vesiputous

Godafoss

Godafoss

karjalanpiirakat !
Biologi työssään


















Eipä tässä muuta kun hyvää yötä vaan! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti