keskiviikko 24. syyskuuta 2014

10. Työskentelyä hiki hatussa

Huhhuh sanon ma, aika kovasti on saanut pähkäillä ja tehdä hommia parina viime päivänä. Nooo ei nyt mitään hulluja päiviä, mutta mun labrakunto on vasta kasvamassa, joten sinänsä rankkaa. Ja ehkä kaikista rankinta on se jatkuva uuden tiedon omaksuminen. En valita, kivaahan täällä on ja on hienoa päästä opettelemaan uusia juttuja! Ollaan opeteltu Islan kanssa tekemään jäkälästä bakteereille kasvatusalustoja, olen itse opetellut tekemään paria muuta maljatyyppiä, enkä itse asiassa vielä tiedä onko mikään niistä täydellä varmuudella tehty oikein, mutta jahka saan heitettyä bakteerit huomenna niihin kasvamaan, niin ehkä aika näyttää!

Kelit ovat olleet aika aurinkoisia nyt. Tänään oli satanut vettä sillä välin, kun huhkin labrassa, mutta aamulla paistoi aurinko aika lämpimästikin. Kaikki on toki suhteellista, mutta ehkä kymmenen asteen kieppeillä täällä on lämpötilat pyörineet päivisin, illat ovat olleet aika viileitä. 

Löysin eilen Punaisen Ristin kirppikseltä itselleni islantilaisen villapaidan, se on ihana <3 Ette saa kuvia vielä, mutta ehkä huomenna Maarit näpsäisee pari otosta minusta se päällä, malttakaa siis! Eilen näimme Islan kanssa ihan supersuloisen kissan, alla siitä kuvia. Tänään samainen kissa tuli aamulla minua vastaan, kun kävelin yliopistolle. Kumarruin kisittämään heti sen nähdessäni ja sehän tuli vauhdilla ja naukaisten luokseni ja pyöri jaloissani hyvän tovin rapsutuksia kerjäämässä. Ikää katilla on varmaankin noin vuoden verran, sen verran hupsua menoa oli eilen.

Ajatus ei ole tänään ihan kasassa, johtuukohan se hapenpuutteesta? Olen nimittäin tehnyt niitä bakteerimaljoja, ja koska täällä ei ole käytössä mitään laminaaria, joka pitäisi pöpöt poissa maljoilta vaan työskentely tapahtuu liekin läheisyydessä, olen joutunut pidättämään hengitystä aika paljon, etten puhaltelisi maljoihin - maski kun ei ilmeisesti ole mikään tehokkain kapistus. Tämä laminaarittomuus lienee ehkä se oudoin asia, johon on joutunut totuttelemaan. 









Mutta minäpä jatkan syömistä ja pyykkäämistä! Seuraavaan kertaan,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti